Menu
« Terug naar ledenlijst

Het Turfschip

Wim de Bruijn

Website: http://www.hetturfschip.nl

Het Turfschip


Op de plaats waar ooit het turfschip van Adriaan van Bergen vertrok om de Spanjaarden in Breda te verslaan staat nu een markant gebouw: Het Turfschip Etten Leur. Een accommodatie gelegen aan de Leurse haven, die onderdak biedt aan congressen, feesten, (sport)evenementen en theatervoorstellingen. Waar u ook in het zonnetje op het terras kunt zitten en in Taverne Gaston gezellig kunt tafelen om daarna te overnachten in een van de 8 tweepersoonskamers.

Opgetrokken in een warme kleur baksteen en voorzien van staal en glas,heeft het elegante gebouw een 19e eeuwse uitstraling. Aan de binnenkant is Het Turfschip helemaal van deze tijd. De verschillende zalen in het complex zijn ruim van opzet en flexibel in gebruik. In Het Turfschip kan eigenlijk van alles gebeuren,van een uitbundig feest tot een ingetogen bijeenkomst of van een zakelijk evenement tot een workshop. Voor een heel groot gezelschap tot een intieme groep. U kunt er zelfs een uitvaart regelen. Daarnaast herbergt Het Turfschip een NOC-NSF gecertificeerde sporthal op de eerste verdieping. Een uitstekende locatie voor diverse soorten sportevenementen of bedrijfsuitjes.

Het Turfschip-team vertaalt uw wensen en denkt mee over een passende invulling van uw bijeenkomst of evenement. Met het bewustzijn om niet alleen te focussen op maximilisatie van de winst heeft Het Turfschip maatschappelijk ondernemerschap (MVO) in haar genen. Zij biedt plaats aan mensen die moeite hebben met de reguliere arbeidsmarkt. Door begeleiding, opleiding en werkervaring wordt getracht hun belemmeringen hanteerbaar te maken en hen een vaste arbeidsplaats te bieden in Het Turfschip Door buurtbewoners en inwoners van het naastgelegen zorgcomplex wordt Het Turfschip als hun huiskamer beschouwd

Het Turfschip is prima bereikbaar via de A 16 ,A58 of via het water. Op de naastgelegen parkeerplaats is volop gratis ruimte aanwezig.

Uw event. Onze ruimte. Het Turfschip Etten Leur