Menu
« Terug naar ledenlijst

Autobedrijf Otten

Milko Oudshoorn

Website: http://www.ottenauto.nl

Autobedrijf Otten, anno 1883
Autobedrijf Otten is een van de oudste zelfstandige autodealers in Breda. Het begon allemaal in 1883, toen Piet Otten een smederij opende aan de Havermarkt in Breda. Het bedrijf legde gasleidingen aan en verkocht kachels. Daarnaast maakte Otten buizen voor de waterleiding, waarvan de aanleg toentertijd in volle gang was.

Otten-motorfiets
Zoon Frans Otten verzette de bakens. Met slim ondernemerschap haakte hij in op de groeiende belangstelling voor mobiliteit. Begin vorige eeuw was daarin een hoofdrol weggelegd voor de motorfiets en. Frans besloot die zelf te bouwen. Zelfs zijn zus reed op de Otten-tweewieler rond. Maar dat werd destijds als onbehoorlijk beschouwd.
Behalve de motorfiets ontwikkelde Frans Otten ook een lichtgasmotor en vullingen voor gasmaskers, die tijdens de Eerste Wereldoorlog werden gebruikt.

Eerste auto
Frans Otten verkocht ook de eerste auto in Breda en al in 1925 werd hij officieel Renault-dealer. Dat was het begin van een bloeiperiode die uitmondde in een onderneming van formaat. Frans trok zich geleidelijk terug om plaats te maken voor een nieuwe generatie. In 1946 stonden dan ook drie zonen en twee dochters aan het roer. Otten NV bestond toen uit een Renault-dealerbedrijf, een machinefabriek en een technische handelsonderneming.

Groei
Door de stormachtige groei werd het pand aan de Havermarkt te klein. Aan de Beverweg in Breda werd daarom een nieuw complex gebouwd, groot genoeg voor het autobedrijf, de machinefabriek en de technische handelsonderneming. Het nieuwe pand werd in 1961 door burgemeester Geuljans van Breda feestelijk geopend.

Fiat
In december 1987 veranderde Otten NV van automerk: het dealerschap van Renault maakte plaats voor dat van Fiat, Alfa Romeo en Lancia. In 1997 werd het filiaal in Oosterhout geopend en een paar jaar later sloeg het bedrijf de vleugels verder uit en bestreek de rest van West-Brabant. Daarvoor werd in 2003 de vestiging in Etten-Leur geopend. Intussen kunt u bij autobedrijf Otten ook terecht voor het merk Jeep.

Bij autobedrijf Otten kunt u dus op drie locaties terecht voor de aanschaf van een auto en voor service van ervaren en vakkundige medewerkers. Otten is bovendien ook hét adres voor Fiat-bedrijfswagens en AutoExpert-dealer.
AutoExpert is het occasionlabel van Fiat, Alfa Romeo en Lancia. De gebruikte auto's zijn altijd gecontroleerd op 85 punten en ze worden verkocht met garantie tot twee jaar en mobiliteitshulp.

 

Milko Oudshoorn